RUFFWEAR

RUFFWEAR

A tál, amivel az egész kezdődött!

Az egész 1994-ben kezdődött egy könnyű kutyatállal, amely tökéletes utazáshoz. Ez egy új világot nyitott meg a kutyatulajdonosok előtt – egy olyan világot, amely azóta is inspirálja a Ruffwear márkát.

1992 nyarán a Ruffwear alapítója, Patrick Kruse a Los Padres National erdőn keresztül kerékpározott barátnőjével, Lizzel és Moqui kutyájukkal. Ezen az úton olyan kihívásba ütközött, amely egy sor újításhoz vezetett, és egy egész iparágat indított el: nagy teljesítményű kutyaruházat.

Liz próbált inni adni kutyájának és vizespalackja felét egy műanyag zacskóba ürítette. Moqui azonban elszaladt. Liz nem tudtatta letenni a zacskót anélkül, hogy az összes víz kiömlött volna, saját vizespalackjába pedig természetesen nem szerette volna visszatölteni. – Csináljl valamit – sürgette Liz Patricket. Ez volt a kezdeti szikra a Ruffwear első termékéhez – egy összecsukható, vízálló tálhoz.

Abban az időben Patrick a Salamander Paddle Gear nevű cégén keresztül ruhákat és kiegészítőket tervezett. A technikai szövetek és a tervezés terén szerzett tapasztalatával Patrick egy vízálló tál elkészítését tűzte ki célul a kutya szemszögéből megtervezve. 16 hónapnyi kutatás, fejlesztés és tesztelés után Patrick kifejlesztette az első összecsukható Quencher™ etető- és vizestálat.

A Quencher 1994 nyarán az Outdoor Retailer-en tömegeket vonzott.

A tömegben volt egy vevő az L.L. Bean-től, aki azonnal megrendelt 8000 darabot. A Ruffwear hivatalosan is bemutatkozott. Azóta a Ruffwear egy új kategória úttörőjeként olyan nagy teljesítményű kutyafelszereléseket készített, amelyek új kalandokra inspirálják a szabadtéri felfedezőket és gazdáikat.

Az évek során a Quencher fejlődött - változott a színe, változott a mérete és alakja -, de az eredeti tál formája és funkciója változatlan maradt. A következő képen az évek során változó designt láthatja, amely legutóbb 2021 tavaszán módosult a még mindig ikonikus forma színének átalakításával.